Alkoholpolitik.se frågar EU-kandidater – (M)

Vi på alkoholpolitik.se har ställt tre stycken frågor till EU-kandidater för de partier som nu sitter i Europaparlamentet.

Svaren från dessa partier kommer publiceras med ett nytt svar från varje parti dagligen fram till och med den 25:e maj. Idag är det Moderaterna.

/Redaktionen på Alkoholpolitik.se

Trots flera försök till kontakt och svar på frågorna, har vi inte fått något svar från Moderaterna gällande våra frågor. Vi kommenterar detta nedan.

Kommentarer från Alkoholpolitik.se

Andreas: Då toppnamnet Gunnar Hökmark verkar ha en egen agenda och åsikter i rak motsats till partiet och svenska folket, så förstår jag att Moderaterna har problem med kommunikationen i denna fråga. Detta är ett läge då det kan vara bra att inte säga nåt alls.

Oskar: Moderaterna anses ofta vara det parti i Sverige som vill avveckla den restriktiva alkoholpolitiken. Under snart åtta år vid makten har Moderaterna på många sätt stått upp för den restrikt alkoholpolitiken istället för att hota den. Det vill vi se mer av. Att Gunnar Hökmark nu vill avvika från partilinjen är dock oroande.

Niklas: Moderaterna är ett parti som ofta skiljt ut sig från övriga genom att vilja liberalisera alkoholpolitiken,  därför hade det varit intressant att se deras svar. Numera är ju partilinjen att bevara Systembolagets monopol och alkoholskattehöjningar, men vad gör Moderaterna i EU. Deras EU-parlamentariker verka stå för en rätt så alkoholliberal linje.

Sigrid: Flera gånger i valrörelsen märks Moderaternas lite arroganta sätt att inte bry sig om ”mindre viktiga saker”, allt från att inte bemöta väljare till att svara på dessa alkoholpolitiska frågor. Tror att deras självsäkerhet kommer stå dem dyrt, men förhoppningsvis tjänar folket på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>