Alkoholpolitik.se frågar EU-kandidater – (C)

Vi på alkoholpolitik.se har ställt tre stycken frågor till EU-kandidater för de partier som nu sitter i Europaparlamentet.

Svaren från dessa partier kommer publiceras med ett nytt svar från varje parti dagligen fram till och med den 25:e maj. Idag är det Centerpartiet.

/Redaktionen på Alkoholpolitik.se

Då vi trots flera försök inte har fått svar från C, har vi därför ingen kommentar från dem idag. Vi väljer att kommentera denna saknad av svar nedan.

Kommentarer från Alkoholpolitik.se

Andreas: Då C inte valt att återkomma trots flera försök från vår sida, så kan man anta att dessa frågor är nedprioriterade och att man inte verkar ha någon större intresse för folkhälsan. C som kämpar för överlevnad borde ha intresse att synas i dessa frågor, särskilt då ungdomsförbundet har en knepig syn på dessa frågor.

Oskar: Det finns många krafter inom Centerpartiet som vill bevara den restriktiva alkoholpolitiken. Jag hejar på dem!

Niklas: Det hade varit intressant att se Centerpartiet svara på våra frågor, eftersom partiet svajat en del i den svenska alkoholpolitiken där man gjort s.k. gårdsförsäljning av alkohol till en profilfråga. Nu fick vi tyvärr inte veta hur Centerpartiet tänker arbeta med alkoholfrågan på EU-nivå.

Sigrid: Centerpartiet har tydligen så få medlemmar att de inte hinner svara på våra frågor, synd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>