Alkoholpolitik.se frågar EU-kandidater – Amelia Andersdotter (PP)

Vi på alkoholpolitik.se har ställt tre stycken frågor till EU-kandidater för de partier som nu sitter i Europaparlamentet.

Svaren från dessa partier kommer publiceras med ett nytt svar från varje parti dagligen fram till och med den 25:e maj. Idag är det Piratpartiet.

/Redaktionen på Alkoholpolitik.se

1. Hur skulle du vilja förändra EU:s alkoholstrategi?

EU borde sluta verka för särskilda immaterialrätter på internationell nivå som skyddar viner.

2. Vad har ditt parti gjort i alkoholfrågan under den här mandatperioden?

Vi har arbetat för en mer balanserad debatt om geografiska indikationer, och också fokuserat på relationen mellan reklamföretag, integritet och utnyttjande av individers svaga ställning gentemot myndigheter och företag som har starka incitament att styra eller påverka det självständiga beslutsfattandet.

3. Är det något annat du vill tillägga kring europeisk alkoholpolitik?

Internet som informationsverktyg är väldigt bra. Alkoholkonsumtionen hos unga går ner – mycket på grund av möjligheten att enkelt bygga sociala band och ägna sig åt andra saker. Förmodligen får man lättare reda på konsekvenser av alkohol också. Piratpartiet gillar internet.

Kommentarer från Alkoholpolitik.se:

Andreas: Upplevelsen är att PP inte ens har tänkt på folkhälsoaspekten, utan det känns som många fina ord men innehållslösa. Rent allmänt så verkar Piratpartiet inte ha någon åsikt vad gäller folkhälsa, utan hänvisar alla beslut till nationell nivå men inte mycket djupare än så.

Oskar: Jag tycker inte att Piratpartiet verkar prioritera alkoholfrågan särskilt högt, något som de heller inte påstår att de gör. De nämner inte alkoholstrategin alls i något av sina svar. Det finns olika studier om huruvida Internet är alkoholförebyggande. En studie visar att ungdomar som använder mycket Sociala medier dricker mer alkohol medan ungdomar som ägnar sig mycket åt e-sport dricker mindre alkohol1. Frågan är vad Piratpartiet gör i EU för den frågan?

Niklas: Piratpartiet är nog inget parti att välja för deras engagemang i alkoholpolitiska frågor. Alkoholpolitik verkar helt enkelt inte vara en viktig fråga för partiet och det har de väl heller aldrig hävdat. En sökning på alkoholpolitik på Piratpartiets hemsida ger noll träffar och en sökning på alkohol ger några träffar på interna debattinlägg om hur partiet borde ställa sig till cannabis. I den frågan har Piratpartiet för övrigt tidigare ställt sig bakom att avkriminalisera bruk av såväl cannabis som annan narkotika.

Sigrid: Själv blev jag väldigt förvånad över att Piratpartiet gillar internet, vem hade kunnat ana? Skämt åsido. Nej det här var inte en fråga PP känns särskilt stark i, även om vi självklart inte kan dra hela partier över en kam pga svar från en kandidat. Du piratpartist som brinner för alkoholpolitiska frågor, finns du? Hör av dig!

  1. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4251&artikel=5628179 []

7 reaktion på “Alkoholpolitik.se frågar EU-kandidater – Amelia Andersdotter (PP)

  1. ZieleÅ„ jest nadziejÄ…! Jeszcze wszystko przed nami! Wszystko może siÄ™ zdarzyć, JESZCZE TYLE JEST OD WYGRANIA!Nawet wÄ…tpić nie powinniÅ›my.KtoÅ› powiedziaÅ‚ do mnie: Narzekasz? Po co Ci to?WÅ‚aÅ›nie, po co? JeÅ›li nie potrafiÄ™ zmienić, to rzeczywiÅ›cie, po co?A jeÅ›li potrafiÄ™, to zmieniam!Grajmy.To daje siÅ‚y i pozwala zmieniać siebie.Tyle potrafimy, Wy i ja!”nikt z nas nie jest samotny przez przypadek”!SÅ‚yszeliÅ›cie?

  2. Melhor do que uma noite perfeita, um marido perfeito, uma lua-de-mel perfeita é voltar de viagem e ver essas fotos tb perfeitas!! Obrigada, Flavinha, por todo o carinho e dedicação no registro do dia mais feliz de nossas vidas!! Hoje tivemos mais uma comprovação de que fizemos a escolha certa, casal Flávia+Lenito, vcs arrasam!!! Mts bjs p/ vcs!! Diana e Edgar.

  3. Hi Andrew,I came from Blog Engage. This post is written last year but I find it useful. I never bothered with my about me page because I was afraid someone might steal my identity.I that my post would be enough to let the reader know that I know what I was talking about. Now, you’ve made me realize how important it is. Thanks a lot.

  4. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Regards!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>