Om sidan

Alkoholpolitik.se är en blogg som handlar om alkoholpolitik och närliggande ämnen. Vi som bloggar här heter Andreas, Niklas, Oskar och Sigrid. Bloggen startades av Niklas och Oskar i januari 2013 för skapa ett forum på internet där vi kan bidra till den alkoholpolitiska debatten på ett djupare plan. Bloggen gjorde uppehåll under vintern och nystartade i mars 2014, då med Andreas och Sigrid som nya redaktörsmedlemmar.

Vår utgångspunkt är att en restriktiv alkoholpolitik är viktig för att begränsa alkoholkonsumtionen och därmed alkoholens skadeverkningar i samhället. Vi tycker ofta lika om alkoholpolitiska frågor, men inte alltid. Varje blogginlägg undertecknas av skribenten som är den som står för innehållet. Blogginläggen försöker vi att skriva med en folkbildande ambition och hoppas att de ska kunna tilltala både den som är väl insatt i ämnet och allmänheten. Utöver våra egna inlägg så välkomna vi gästbloggare på sidan.

andreasAndreas Ek-Sarfraz, född 1980, bleking, gift, boendes i Malmö. Arbetar idag som kostrådgivare. Han är aktiv i Vänsterpartiet Malmös styrelse och driver folkhälsofrågor i Vänsterpartiet Malmös folkhälsogrupp. Har stort hjärta för rättvisa och solidaritet, anser att alkoholen får för mycket plats och att alkoholindustrin kommer undan alldeles för lätt.

 

Niklas Christerson, född 1985 och uppvuxen i Ystad. Niklas är idag distriktsordförande för IOGT-NTO i Uppsala och studerar juridik. Han var en av initiativtagarna till Nyktra Socialister och har tidigare varit aktiv i UNF:s alkoholpolitiska arbete på förbundsnivå. På 90-talet var han med startade Ystad kommuns arbete för ungdomsdemokrati och mot droger.

Oskar Jalkevik

Oskar Jalkevik, född 1984 och uppväxt i Falun. Oskar är idag distriktsordförande för IOGT-NTO i Stockholms distrikt och jobbar som verksamhetsanvarig för Tankesmedjan Nocturum. Tidigare har han suttit i förbundsstyrelsen för UNF. Oskar har jobbat med alkoholpolitik på olika sätt i halva sitt liv. På 90-talet var han engagerad i ungdomsdemokrati och elevdemokrati i Falun.

 

SSkärmavbild 2014-01-27 kl. 16.58.10igrid Mikaelsson-Rehnberg, född i Stockholm men har sedan dess flyttat cirka 22 gånger i Sverige och Europa. Är med sin bas i Malmö riksdagskandidat för Miljöpartiet, anställd som ombudsperson och valsamordnare för Grön Ungdom Syd. Har också jobbat för IM och Greenpeace. Sigrid är även språkrör för Grön Ungdom Malmö och sitter i MP Malmös valgrupp. Tidigare har hon bland annat startat Malmö Högskolas Feministiska Förening då hon studerade Mångfaldsstudier med inriktning genusvetenskap. Sigrid brinner extra mycket för alkoholfrågan kopplat till kvinnofrågor.